Apple søsætter miljøvenligt program til din iPhone

Ligesom resten af verden har Apple også fået øjnene op for den store udfordring, hele verden står over for. Der er selvfølgelig tale om den miljøkrise, der i disse år holder hele verdens toppolitikere beskæftigede. Tidligere på året gav Apple deres bud på, hvordan elektronikgiganten kan være med til at sikre, at fremtiden for miljøet på vores planet bliver lysere. Dette involverer et miljøprogram, der har indflydelse på hvordan de håndterer deres iPhone, iPad og Macs, fra de samles til dagen hvor de destrueres.

Der er ingen tvivl om, at Apples miljømæssige charmeoffensiv kommer efter, at de fra flere fronter har fået kritik for ikke at være bevidste om jordens miljømæssige udfordringer. Det forsøger de nu at vende om, ved at lancere en 29-armet genbrugsrobot kaldet Liam, der nu skal hjælpe Apple med at styrke virksomhedens grønne profil. Liam er en large-scale robot, der kan afmontere din defekte iPhone og sørger for at sortere alle komponenter, så der tages højde for miljøet. Robotten producerer altså ikke et produkt modsat de fleste andre maskiner. Udviklingen kan dog føre til, at Liam på sigt også kan afmontere flere former for iPhone-tilbehør fra Apple, så som opladere, stik, etuier, covers og lignende produkter, som producenten er begyndt at udvikle mere af igennem de seneste år.

Sådan ønsker Apple at gøre din iPhone mere grøn

Der er flere grunde til, at Apple har valgt at lancere flere forslag, der skal styrke deres amerikanske virksomheds grønne profil:

  • Med Liam kan Apple hurtigere og bedre genbruge komponenterne i din iPhone
  • Det er både godt for miljøet, men også Apple, der kan spare udgifterne ved at producere nye dele
  • Apple kan igen vise de tænker i miljøvenlige initiativer

Nogle kritikere vil måske mene, at dette blot er endnu et forsøg fra Apples side på at tjene flere penge. Ved at genbruge dele fra gamle iPhones kan man i realiteten komme til at betale for dem to gange. Det er Apples ønske, at forbrugere i fremtiden vil aflevere deres gamle iPhone, når de skal have en ny. Det skal ske i en af Apples butikker, der skal oprettes til formålet. Og herefter er det så meningen, at Liam skal forsøge at genbruge så mange telefoner som muligt. Vi følger udviklingen og vender tilbage med en senere opdatering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>