Debat: Er fodbold på kunstgræs en god idé?

Der er ingen tvivl om, at debatten om miljøet kører på fulde gardiner i hele verden. Og det har nu også spredt sig til fodboldverdenen, hvor man diskuterer, om fodbold på kunstgræs som miljøvenligt produkt og alternativ stadig er en god idé. Det er nemlig ved at være nogle år siden, at den første danske Superliga-klub skiftede det naturlige græs ud med kunstgræs. Det var FC Nordsjælland, der for nogle år siden tog den lettere drastiske beslutning om at skifte deres græsbane ud med det kunstige alternativ. En af vores nyhedsrapportere er lige kommet hjem fra 2 fodboldrejser i henholdsvis Italien samt Spanien. Han fortæller at vi kan forvente at kunstgræs bliver det helt store i fremtiden, både herhjemme og internationalt. Et nyt skridt for miljøet vil mange sige men hvad vil det betyde?

Fodbold på græs: Hvad er for og imod?

Debatten går højt i Danmark, når der diskuteres kunstgræs. Nogle mener, at det gør spillet pænere, mens andre hader tanken om, at der ikke spilles på rigtigt græs:

Positivt:

En af de helt store fordele ved at spille fodbold på kunstgræs er, at banen ikke slides på samme måde som normalt. Det betyder, at klubbens greenkeeper får en langt lettere opgave med at holde banen pæn.

Danmark er rent faktisk rigtig dygtige til at producere kunstgræs. Således er det ofte danskproduceret græs, der bruges, når der spilles internationale turneringer, som du oplever på TV eller måske endda live på fodboldrejser, når de største klubber tørner sammen.

Der produceres idag fodboldstøvler til kunstgræs. Før i tiden har det være meget svært at finde high-end fodboldstøvler til denne græsplæne.

Man kan spille fodbold på kunstgræs hele året rundt. Det er ikke altid tilfældet med det almindelige græs.

Negativt:

Der er mange fodboldfolk, der har et tvivlsomt forhold til kunstgræs. Det er nemlig ikke særligt charmerende at spille på et underlag, hvor man altid kan forvente at græsset er fladt.

Samtidig menes det, at kunstgræsset slider mere på spillerne, fordi underlaget under græsset er hårdt.

Det er altså ofte en smagssag, når man skal vurdere, hvorvidt det er en god ide at spille fodbold på kunstgræs. Men der er ingen tvivl om, at det skal blive spændende at se, hvordan udviklingen kommer til at løbe i fremtiden.

Under alle omstændigheder, så tegner kunstgræs et godt billede i forhold til miljøet, både herhjemme og internationalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>