Er dine møbler gode for miljøet?

Flere og flere danskere begynder at gå op i, om deres møbler er miljøvenlige. Det handler ikke blot om, at det kun er møblerne der skal være grønne. Det er dog lige så meget et udtryk for den enorme indsats, der i disse år bliver gjort for at udbrede fokusset på bæredygtighed og det pressede miljø. Miljøet er ofte et tema, når verdenslandenes topfolk mødes til de forskellige topmøder over alt i verdenen og store klimakonferencer så som COP20. De mange kræfter, der er blevet lagt i dette emne, ser dog ud til at have givet pote. Således er der nu i dag et langt større fokus på bæredygtighed, end der var for bare fem år siden. Dette gælder også ude i virksomhederne, hvor et stort fokus på brugte og bæredygtige kontormøbler er kommet i virksomhedsejere fokus. Dette skyldes hovedsageligt også presset fra medarbejderne, der i højere grad stiller krav til deres arbejdsplads, også på det miljømæssige. Flere kontormøbler er nemlig sprøjtet med sundhedsskadelige kemikalier der i høj grad påvirker indeklimaet.

Sådan undgår du at få allergiske reaktioner af dine møbler

Der er flere ting, du kan gøre, hvis du vil undgå at købe møbler, der kan indeholde farlige kemikalier:

  • Hvis du sørger for at købe miljømærkede møbler, når det er muligt, er du i gode hænder.
  • Ønsker du at handle med kunstigt læder, er det en god ide at købe materialet af PUR.
  • Du kan altid spørge i forretningen, hvilket middel, der er anvendt til at behandle møblet, før du købet det.
  • Skulle uheldet være ude, og du oplever en allergisk reaktion efter at have siddet i et møbel, er det vigtigt at søge læge.

Det er ofte de midler, der anvendes til at behandle et møbel, der afgiver farlige kemiske stoffer. Samtidig er det specielt i møblernes første del af levetiden, at chancen er størst for at opleve problemer. Når det kommer til møbler af træ, er det oftest træsorter som ask, bøg og eg, der afgiver den mindste mængde af kemikalier. Omvendt er sorter som gran og fyrretræ nogle af de værre. Kig dig derfor omkring, uanset om du skal købe kontormøbler til din virksomhed eller hjem til stuen, for at sikre det bedste indeklima!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>