Flere investerer i miljøvenlige kontormøbler

Den grønne ansvarlighed har ramt det danske land. Så tydeligt kan det siges om den udvikling, der ses inden for miljøvenlighed i disse år. Udviklingen har sat sine præg indenfor mange produkter og nu også kontormøbler, der i dag produceres med bæredygtigheden for øje. Markedet for kontormøbler er vokset massivt inden for de senere år, hvor forbrugerne har fået langt flere muligheder for at vælge imellem og der er kommet flere miljøgodkendte certificeringer, som gør det nemmere at undgå skadelige stoffer og partikler. Parallelt med denne udvikling ser vi også, at flere og flere forbrugere ønsker at genanvende deres møbler med miljøvenligheden for øje.

Den hurtigløbende bølge af bæredygtighed har også ramt de danske kommuner. Således har Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb oplevet stor tilslutning de senere år. Her forpligter medlemmerne, der er offentlige instanser, sig til at gøre en aktiv indsats for udbredelsen af grønne indkøb.

Derfor skal du vælge brugte kontormøbler, når du skal handle

Der er flere grunde til at vælge brugte kontormøbler frem for de nye modeller, når du skal have ny inspiration til arbejdsværelset:

  • Brugte kontormøbler er ofte billigere end de nye møbler, der sendes på markedet. Du har altså gerne mulighed for at lave en god handel.
  • Genanvendelse af kontormøbler er godt for miljøet, hvilket der er stort fokus på i Danmark i disse år.
  • Brugte kontormøbler handles efterhånden langt de fleste steder i Danmark. Både online og i de fysiske butikker har du mulighed for at købe brugte møbler.

En af de kommuner, der har forpligtet sig til at handle grønt, er Frederiksberg Kommune. Her har man netop formået at anskaffe kvalitetsmøbler, der samtidig har en høj miljøstandard. Og som den helt store bonus, så har deres prioriteringer haft en positiv effekt på økonomien. Også i kontorforsyningen Kontorcom har man sat genanvendelighed med brugte kontormøbler på menuen. Her oplever man ligeledes et større fokus fra forbrugerne på bæredygtighed og køber man brugt, kan man ofte markant billigere produkter. Det skal blive spændende at se, om der i fremtiden er flere kommuner, virksomheder og forbrugere, der følger trop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>