Rens din facade med omtanke

Det danske vejr er en forvirrende størrelse. Det ene øjeblik står solen fra en skyfri himmel, næste øjeblik er der skybrud. Klimaforandringerne verden har forsaget, at vi i Danmark oftere og oftere er begyndt at få mere voldsomt vejr – med dertilhørende mere vand. Og det våde klima er rent guf for algerne, der hvert år angriber fliser, tage og facader hos de danske husejere. Nogle ting kan du gøre selv for at slippe af med de grønne parasitter, andre ting er mest egnet for de professionelle. Dog er der nogle ting, som du kan sørge for er i orden fra start til slut, når det kommer til den rette facaderens eller algebehandling af din facade. Især når det kommer til omtanke for miljøet.

I løbet af de sidste mange år er kontrollen i Miljøstyrelsen nemlig blevet indskærpet betydeligt. Det betyder, at de firmaer, der beskæftiger sig med algerens løbende bliver kontrolleret, så de kun bruger midler til rensning, der er 100 procent godkendte, og som er et bedre alternativ for miljøet. Vær dog altid ekstra opmærksom, når du finder rensemidlerne frem.

Facaderens på den rigtige måde

Hvis du ikke er ude i ordentlig tid med den rette form for facaderens, så kan du risikere frostsprængninger. Det er, når algerne slår rødder i løbet af vinteren og udvider sig på grund af frosten, og så laver de små sprængninger og sprækker i din mur eller facade. Sørg derfor, i god tid, at facaden er renset og mere modstandsdygtig over for de invaderende alger. Brug det de korrekte algebekæmpelsesmidler, som Miljøstyrelsen anbefaler, og smør/sprøjt det godt og grundigt ud over facaden. Eventuelt kan et imprægneringsmiddel anvendes, da det gør facaden endnu mere resistent.

Højtryksrensning er herefter en glimrende hjælper til at få udbredt de algedræbende midler. Dog skal du være opmærksom på, at ældre facader kan gå lidt i stykker, hvis renseren er for voldsom. Ellers, så spørg dit lokale firma, der har med facaderens at gøre, til hjælp. De kommer gerne med gode råd til, hvordan din facade eller dine fliser bedst kan beskyttes, og hvilke midler, der vil være bedst at anvende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>