Rens dit gulvafløb – uden at belaste miljøet

Hvis der er dårlige lugte i badeværelset eller ved brusekabinen, så er synderen som ofte et stoppet gulvafløb. Nogle gange kan det også være vasken eller toilettet, men det er særligt gulvafløbet, der har tendens til at stoppe til. Dette kan føre til lugtgener, der kan gøre det til en ubehagelig oplevelse at tage et bad, og i nogle tilfælde kan stoppelsen medføre en brusekabine, der løber over. Du kan dog være med til selv at holde dit gulvafløb fri for snaks og tilstopninger på en måde, så du ikke unødvendigt skader miljøet og grundvandet med skadelige kemikalier, der ganske vist er opløsende, men også farlige.
Det er isæt de mere gammeldags kvadratiske gulvafløb, der har tendens til at blive stoppet. Grundet placeringen midt i kabinen, så er det her, at hårrester, snavs og andet skidt, der befinder sig i badet samles, og skaber prop nedenunder selve dækslet.

Vær varsom med hårde rengøringsmidler

Gulvafløbet behøver ikke nødvendigvis at være stoppet helt til for at der kommer lugtegener. Flere danskere tager korte brusebade, der ikke skyller afløbet godt nok igennem, så snavset kan komme hele vejen ud. Her kan det være en god idé at hælde en stor spand varmt vand i afløbet, minimum en gang om ugen, for virkelig at få renset igennem. Her kan du samtidig med de bare næver tage risten op og med hånden fjerne de største klumper hår og snavsebolde fra hullerne i dækslet. Husk handsker.

Man skal være meget forsigtig med brugen af kemiske midler, som afløbsrens, kaustisk soda og klorin af miljømæssige årsager. De er stærkt ætsende og kan være meget farligt at få på huden. Det kan også gøre mere skade end gavn i dit afløb. Er mængden af kaustisk soda for voldsom, så kan det skabe huller i dine rør, hvis de ikke er lavet af specielt hårdføre materialer.

Hvis du af flere omgange eksempelvis har prøvet med knofedt og store spande med vand, så tag en snak med VVS’eren. Nogle råd kan gives videre over telefonen, men det kan være nødvendigt med en professionel, hvis ikke dit gulvafløb og miljøet skal lide overlast af kraftige kemikalier.

Vælg et gulvafløb der er nem at vedligeholde

Står du og skal til at renovere badeværelse eller bygge selv, så kan det være en god idé at vælge et vedligeholdelsesvenligt gulvafløb fra start. Et vedligeholdelsesvenligt afløb betyder at det er nemt at gøre elementerne rene. Her taler vi om alt fra din gulvrist til afløbsarmatur, trævlesi og vandløs. Oplever du f.eks. en slem lugt fra afløbet, så kan det nemt skyldes vandlåsen! Tag den op og kontrollér, at alle dele er korrekt sat sammen. I mange tilfælde kan problemerne løses helt uden brug af rengøringsmidler. Og hvis du absolut skal bruge rengøringsmidler, så husk at vælge dem med omtanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>