Sådan bliver din kontorstol mere miljøvenlig

Danskerne er et af de folkefærd i verden, der går mest op i miljøvenlige møbler. Det gælder også, når det kommer til en kontorstol og resten af møblerne i hjemmet. Jo grønnere en bolig man kan have, jo bedre er det. Sådan er tendensen i hvert fald hos den yngre del af befolkningen, hvor bevidstheden om vores pressede klode bliver større og større. Denne tendens har de fleste møbelproducenter også luret, og derfor ser man i disse år, at der kommer flere og flere miljøvenlige kontormøbler på markedet. Men hvordan gør man egentlig et møbel mere miljøvenligt? Det kigger vi nærmere på her.

For hvordan bærer man sig egentlig ad, når man skal producere en grønnere udgave af et møbel som kontorstole, der er blevet produceret i utallige modeller og typer. Det kan være svært at gennemskue, hvordan man skal være de bedste på markedet. Men i takt med at så mange forbrugere idag er indstillet på at købe grønne og brugte kontormøbler, så har producenterne også været nød til at omstille sig til den nye tendens.

Hvordan produceres en miljøbevidst kontorstol?

Det handler udelukkende om brugen af materialer, når man skal gøre en kontorstol grønnere end mange af dens forgængere. Producenterne snakker om UMIP-metoden, der står for Udvikling af Miljøvenlige Industriprodukter. På den måde kan man vurdere produktionens indvirken på omgivelserne og dermed måle, hvor meget mindre man belaster miljøet end tidligere.

Det handler også om de midler man bruger til at sprøjte træet med, om materialerne kan nedbrydes naturligt osv. Produktionstiden af denne type kontorstole er selvfølgelig længere og dyrere men kvaliteten berettiger også den højere pris, når vi kan købe med god samvittighed.

Der er ingen tvivl om, at forbrugerne har taget vældig godt imod den øgede mængde af miljøvenlige kontorstole. Det er nemlig alle, der har brug for en kontorstol i hverdagen, og derfor er markedet selvsagt kæmpestort. Det betyder, at når producenterne kan spore en dille, som for eksempel miljøvenlige møbler, så er det om at slå til. På denne måde kan de nemt komme til at tjene mange penge, samtidig med at de gør planeten en tjeneste. Hvem kan ikke lide det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>