Stil krav til en miljøvenlig algebehandling

Hvert eneste år er foråret den tid på året, hvor flest danskere vælger at udføre en algebehandling på deres bolig. Der er nemlig mange boligejere, der går og bliver trætte af udseendet af fliser og taget hen over vinteren. Det gør de fordi, at alger og mos angriber de fugtige overflader i løbet af foråret og det er hverken kønt eller godt for fliser eller murværk. Grunden til dette skal findes i det danske klima, der er meget fugtigt og omskifteligt.

De store mængde af både regn og sol giver nemlig de grønne belægninger de bedste vilkår for at “formere sig”. Den bedste kamp imod algerne er utvivlsomt en algebehandling, uanset om det gælder taget, dine fliser eller en evt. facade. Men vidste du også, at en algerens kræver det helt rigtige algemiddel produkt, for at undgå skader på miljøet? Det er et lovkrav og du skal derfor også stille krav til en miljøvenlig algebehandling, uanset om det er dig eller en professionel der udfører den.

Algebehandling: Interessen for bæredygtighed og miljøet stiger

Interessen for miljøet og bæredygtighed stiger over alt i verden. Dette er også tilfældet, når det kommer til algebehandling og de midler, der anvendes til at bekæmpe de grønne alger. Derfor er de fleste firmaer og virksomheder, der specialiserer sig i at udføre algebehandlinger, blevet opmærksomme på dette, hvilket har betydet, at der nu er bedre styr på, hvilke midler, der anvendes til at bekæmpe de grønne belægninger.

Miljøstyrelsen har også øget der fokus på dette område, hvilket har betydet, at det nu er strafbart at anvende ikke-godkendte midler til algebehandling. Det er kemikalielovens §33, der siger, at midler, der anvendes til algebehandling, skal godkendes. Der er ikke mange midler, der er godkendt til brug i Danmark. Og selvom at produktet er blevet godkendt, så er det stadig muligt, at der kan være mange farlige kemikalier i produktet. Det betyder, at man stadig skal være meget varsom, når man arbejder med produkter, der anvendes til at bekæmpe alger og mos.

Man kommer stadig langt med rindende vand og en hård børste, når det handler om at fjerne alger. Og det er samtidig den eneste metode, hvor du kan være helt sikker på, at du ikke gør skade på miljøet. God fornøjelse med din algerens!

One thought on “Stil krav til en miljøvenlig algebehandling

 1. Jørgen Søes Hejlsvig

  Hej
  vi har hovedhus og garage, begge med med høj rejsning og teglsten.
  Hvad koster en gang algerens?
  Mvh
  Jørgen Hejlsvig
  Skovsangevej 1, 8300 Odder
  2248 5954

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>